Energie Van Ons - Enerzjyk Eastermar

Ga naar de inhoud
Stap over naar 100% groen en lokale energie!


Waarom? Omdat je op deze manier een klein steentje bijdraagt aan het duurzaam en lokaal opwekken van energie, de tarieven concurrerend zijn en een deel van de opbrengst ten goede komt aan de verenigingen in Eastermar.

Bereken je maandbedrag hier.Wist je dat:
- Energie VanOns ook over 2021 verkozen is tot de meest groene, en één van de goedkoopste energiebedrijven?
- De Eastermarder huishoudens (circa 580) gezamenlijk per jaar ruim € 1.000.000,00 uitgeven aan gas en elektriciteit?
- Indien de helft van alle huishoudens zou overstappen naar ons eigen energiebedrijf, wij jaarlijks ruim €20.000,00 per jaar in ons dorp houden.
- Wij, als dorpsgenoten, van dat geld heel wat mooie verenigingsactiviteiten kunnen doen en/of jouw verenigingskas kunnen aanvullen.
- Wij als, dorpsgenoten, klaar staan om je te helpen met de overstap.

Stap nu over naar Energie VanOns en vergeet niet lid te worden van Enerzjyk Eastermar:
Ben je al lid/klant? Vraag dan buren en vrienden zich ook aan te sluiten.
Zo werken we samen aan een duurzamer dorp en een beter klimaat.

Spek de kas van jouw vereniging
Voor elke nieuwe klant van Energie VanOns ontvangen wij als coöperatie een zogenaamde wederverkoopvergoeding. Bij afname van zowel gas als elektriciteit bij Energie VanOns gaat € 45,00 naar een door de klant gekozen vereniging of stichting in ons dorp. Dit geldt voor ieder jaar zolang de klant aangesloten blijft bij Energie VanOns. Wordt de keuze alleen gas of elektriciteit, dan ontvangt de gekozen vereniging of stichting € 20,00 per jaar.

Verenigingen en/of stichtingen die in aanmerking komen voor een bijdrage dienen in Eastermar actief te zijn in de ruimste zin van het woord. Denk o.a. aan:
  • Sportverenigingen
  • Buurtverenigingen
  • Koren
  • Verenigingen/groepen met sociale insteek
  • Stichtingen

Door het aanmeldformulier in te vullen kun je ons de opdracht geven je bijdrage over te maken naar de vereniging van jouw keuze. Je maakt jouw keuze in principe voor één jaar. Na dit jaar mag je voor het daaropvolgende jaar een andere keuze maken. Dat hoeft niet, je bent vrij om je keuze ongewijzigd te laten.

Heb je als vereniging of stichting interesse om in aanmerking te komen voor deze vergoeding. Meld je dan bij ons!

Meld je eerst aan als lid van Enerzjyk Eastermar en vervolgens bij Energie VanOns.
Na het sluiten van de overeenkomst bij Energie VanOns horen wij graag naar welke vereniging de jaarlijkse vergoeding overgemaakt mag worden.

Wij nemen hiervoor contact met je op en regelen dit verder door het maken van schriftelijke afspraken met de gekozen vereniging of stichting in ons dorp.
Terug naar de inhoud